Corpinnat Nadal Brut Reserva біле сухе 12%
Походження ігристих вин Nadal Corpinnat припадає на кінець громадянської війни в Іспанії (1936-1939), коли Рамон Надаль Хіро забрав виноградники, експропрійовані для створення аеродрому. Потім він вирішив переорієнтувати сімейний коньячний бізнес виробництва ігристого вина. В результаті – першу пляшку Brut Nadal побачив світ у 1943 році. Через сімдесят років плоди місцевих сортів регіону Пенедес – Чарелло, Парельяда та Макабео – продовжують вирощувати на виноградниках відповідно до директив з екологічного виноградарства, що дозволяють виробляти ігристі вина відмінної якості, натхненні ремеслом методу champenoise. З 1998 року, коли третє покоління родини Надаль тепер очолює виноробню, асортименти розширилися.
Nadal розпочали виробництво перших білих вин, твердо дотримуючись сорту винограду Чарелло. Вони також випустили перше солодке біле вино із натурального ботритису, розроблене в Іспанії. «КОРПІНАТ» – втілення найкращих ігристих вин Іспанії. Значить – «Народжений у серці Пенедес». Союз і одночасно знак якості створено у 2018 р. Виробники зобов’язані суворо дотримуватись комплексу вимог: обмежена зона, повний цикл виробництва в рамках однієї виноробної, органічні виноградники, автохтонні сорти, мінімальний вік лози не менше 10 років, ручний збір, витримка на осаді не менше 18 місяців, заборонено полив виноградників. Як сказав Ксавєр Надаль – «Наші бабусі та дідусі називали його Шампанським, батьки – Кава, а наші діти називатимуть Корпінат».
Вино ігристе Nadal(Надаль) Brut Reserva створюється з винограду, який вирощується органічним методом без використання штучних добрив та пестицидів. Пріоритет віддається ручним методам обрізання та адаптації виноградників до зміни клімату. Урожай збирають виключно вручну. Готове виноградне сусло піддають процесу вініфікації. Після цього вино витримують у бариках понад 30 місяців у своїх льохах.
Вино має світло-золотистий колір та виразний аромат з нотами стиглих цитрусових, зеленого яблука та легкими відтінками мигдалю та мінеральності. Смак характеризується свіжістю, збалансованою кислотністю та кремовою текстурою, що надає йому елегантності та глибини. Вино витримується на осаді не менше 36 місяців, що додає йому складності та витонченості.
Рекомендується подавати це вино охолодженим до 6–8 °C. Воно чудово поєднується з морепродуктами, сирами, білим м’ясом та легкими закусками. Це ідеальний вибір для святкових подій, особливих нагод або як вишуканий аперитив.
Сайт виробника https://nadal.com/
Обрати інше Вино




















































Відгуки
Відгуків немає, поки що.