Віскі Jim Beam
Jim Beam – сімейні традиції, що змінили світ віскі.
У 1740 році родина Бемів прибула до 13 колоній, сповнена рішучості жити колоніальною мрією. Через 48 років вони переїхали туди, де зараз знаходиться Кентуккі, і змінили назву на Бім. Спекотне літо, м’яка зима та вапнякове джерело неподалік зробили їхній новий дім ідеальним для — ви вже здогадалися — вирощування кукурудзи.
Будьте готові… частина з бурбоном незабаром. До кінця 1700-х років німецькі, шотландські та ірландські поселенці виготовляли житній віскі в Західній Пенсільванії. Через урядові стимули переїхати на захід і вирощувати кукурудзу, багато хто переїхав до регіону Кентуккі. Серед них був Джейкоб Бім, який використовував рецепт віскі свого батька, щоб перегнати кукурудзу в новий, солодший вид віскі. І саме так народився бурбон Джим Бім. Можливо, найкращим рішенням Джейкоба Біма було продати свій бурбон. Його перша бочка Old Jake Beam Sour Mash була продана в 1795 році, і вона швидко стала улюбленою місцевою компанією — це не мала подія, враховуючи, що на початку 1800-х років у Кентуккі було близько 2000 дистиляторів.
У 1894 році Джеймс Борегард Бім, він же Джим Бім, перейняв винокурню і на його плечі лягли найтяжчі часі. Під час сухого закону, за 13 років заборони Джим Бім був змушений відмовитися від справи свого життя. Це був єдиний випадок за понад 225 років, коли родина Бімів не дистилювала бурбон. Тим не менш, Джим Бім був далекий від поразки. Щоб прогодувати сім’ю, він зайнявся видобутком вугілля та вирощуванням цитрусових. На щастя для нас, він не був хорошим ні в одному. Після сухого закону Джим Бім наполегливо працював, щоб забезпечити майбутнє свого бурбону. Щоб зберегти його фірмовий смак, він щовихідних приносив додому глечик свого штаму дріжджів. Відзначаючи всі досягнення свого батька, син Біма Т. Джеремія перезаснував винокурню в 1935 році під назвою Jim B. Beam Distilling Company і назвав свій бурбон Jim Beam.